FC Twente Nieuws

Foto: Boze NEC supporters leggen doodskist voor de ingang van De Goffert

Foto: Boze NEC supporters leggen doodskist voor de ingang van De Goffert

Aanstaande vrijdag sluit FC Twente de eerste seizoenshelft af met een thuiswedstrijd tegen het geplaagde NEC. De Nijmegenaren waren voornemens om bovenin mee te draaien dit seizoen, maar na 18 speelronden staat de ploeg op de 11e plek met een achterstand van 13 punten op koploper Sparta Rotterdam.

Een deel van de supporters is er helemaal klaar mee en brachten gisteren een wel heel opmerkelijk bezoekje aan De Goffert. Zo'n 250 supporters hebben 'voor het laatst afscheid genomen' van hun club door het plaatsen van een doodskist met daarop de vlag van NEC.

Clubbelang voor alles
"Deze eerste ludieke actie is tegen het wanbeleid van de club", zo laat een woordvoerder van supportersvereniging HKN weten in gesprek met Van Gruijthuijsen van de Stentor. "We willen de raad van commissarissen, Stak en investeerders wakker schudden. Die mogen er allemaal uit. Die denken aan hun eigen belang en niet aan het clubbelang. Niets doen, is geen optie."

Recentelijk nam NEC al afscheid van technisch directeur Remco Oversier. "Wij waren het niet eens over hoe we tot resultaten moesten komen en hoe we dat het komende half jaar gingen invullen. Dan kun je blijven discussiëren, maar op een gegeven moment moet je zeggen dat het ophoudt. In de vergadering van de RvC zijn we tot die conclusie gekomen", aldus algemeen directeur Van Schaik bij De Tafel van Kees.

[google]

Pittig gesprek met De Gier
Jack de Gier zal aanstaande vrijdag gewoon plaatsnemen op de bank bij NEC. Van Schaik wil in de winterstop een gesprek voeren met de oefenmeester die de ploeg maar niet aan het draaien krijgt. "Je gaat dingen benoemen met elkaar en dat kan best een pittig gesprek worden als je elfde staat. Dat hoeft alleen niet te betekenen dat het einde verhaal is voor Jack. Hij staat morgen gewoon voor de groep en overmorgen ook."

Foto: Pro Shots

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties