FC Twente Nieuws

FOX Sports en Ziggo Sport overspoeld door opzeggingen

FOX Sports en Ziggo Sport overspoeld door opzeggingen

Door de maatregelen die zijn ingevoerd om het coronavirus tegen te gaan worden ook Ziggo en FOX Sports geraakt. FOX Sports en Ziggo raakten de afgelopen weken veel leden omdat het voetbal stil ligt. Ook het stilleggen van het Formule 1 seizoen doet Ziggo pijn.

De zenders komen als alternatief met herhalingen, maar hier zit een groot deel van de kijkers niet op te wachten. "Nu belangrijke sportevenementen als voetbal en Formule 1 inmiddels voor langere termijn zijn uitgesteld, regent het dan ook abonnement opzeggingen", zo schrijft Totaal TV over de situatie.

Sommige klanten gaan nog verder door het terugvragen van het abonnementsgeld omdat de beloofde sportevenementen niet worden uitgezonden. Aangezien het overmacht betreft worden deze claims direct van tafel geveegd. Wel kunnen de abonnementen per direct stopgezet worden.


[google]

De schade voor FOX Sports zal echter meevallen vanwege een deal met alle providers. "Iedere distributeur, Ziggo uitgezonderd, die de kanalen van FOX Sports aan klanten levert heeft een overeenkomst getekend waardoor voor iedere klant een vast bedrag per maand – iets meer dan €2,50 – aan de betaalzender betaald moet worden." Dit deel staat vast en moet ten alle tijden worden overgemaakt door de providers. Hierdoor valt de schade voor FOX Sports te overzien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties