FC Twente Nieuws

Fredrik Jensen ambitieus: "Uiteindelijk wil ik daar naar toe"

Fredrik Jensen ambitieus: "Uiteindelijk wil ik daar naar toe"

FC Twente kent dit seizoen best een groot aantal verrassingen binnen de selectie, maar Fredrik Jensen mag toch wel worden gezien als de verrassing van dit seizoen. De middenvelder startte vorig seizoen nog bij FC Twente onder 19, maakte gedurende het seizoen de overstap naar Jong FC Twente en mocht als beloning zichzelf bewijzen bij het eerste gedurende de voorbereiding op het huidige seizoen. Ondertussen is hij basisspeler bij de Tukkers en maakte hij vorige week zijn debuut voor het nationale team van Finland en wist ook nog eens te scoren. Fredrik Jensen is het levende bewijs van hoe snel het kan gaan in het voetbal.

De 19-jarige middenvelder kwam 4,5 jaar geleden naar Nederland samen met zijn broer Richard, die zijn wedstrijden speelt bij Jong FC Twente. "Voor mijn moeder was dat wel een dingetje, want haar twee kinderen woonden opeens in een ander land in een ander gezin. Het was prettig dat ik bij mijn broer kon gaan wonen, maar in mijn eentje had ik de stap ook gewaagd. Eigenlijk heb ik me alleen in het eerste halfjaar wel eens afgevraagd wat ik hier deed, maar dat kwam vooral omdat ik niet speelgerechtigd was."

Voordat Fredrik tekende bij FC Twente liep hij ook al stages bij Aston Villa en Tottenham Hotspur. Toch koos de nuchtere Fin heel bewust voor een overstap naar FC Twente. "Voor alle Finnen is de Premier League de grote droom. Uiteindelijk wil ik daar ook naar toe, maar ik had toen al wel door dat Engelse clubs overal spelers weghalen en doodleuk 2 miljoen voor een talent neerleggen."[google]

Terugkijkend op het seizoen weet Jensen dat de crisis bij de club zijn ontwikkeling ten goede is gekomen. "Het klinkt misschien gek, maar alle negatieve zaken rond de club zijn voor mij persoonlijk positief geweest. Jonge spelers hebben daardoor sneller een kans gekregen."

Ondanks al het moois wat Fredrik dit seizoen al meemaakte leeft hij niet op een roze wolk. Er zijn nog genoeg dingen te verbeteren. "Mijn aannames zijn nog lang niet perfect. Ik hou als speler van grote ruimtes, daar ligt mijn kracht. Maar om door te groeien, moet ik in de kleine ruimte ook wat kunnen. En daarvoor moet mijn handelingssnelheid omhoog", besluit de jongeling het gesprek met Leon ten Voorde van de Tubantia.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties