Friezin Kalma scoort vier keer in vernederende voetbalshow tegen sc Heerenveen

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond hele goede zaken gedaan in de Eredivisie Vrouwen. De Tukkers speelden op Sportcampus Diekman tegen sc Heerenveen en scoorden er flink op los. Na negentig minuten spelen werd de eindscore bepaald op 8-0 door doelpunten van Renate Jansen (3x), Fenna Kalma (4x) en invaller Ypema.

De thuisploeg liet er geen gras over groeien en scoorde al in de zesde minuut de openingstreffer via Renate Jansen. Diezelfde Jansen verdubbelde in de 25e minuut de score. Slechts vijf minuten later was het topscorer en oud-sc Heerenveen-aanvaller Fenna Kalma die die 3-0 op het scorebord zette. Slechts zeven minuten later scoorde de Friezin ook haar twee doelpunt. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft was het wederom FC Twente dat als eerste het net wist te vinden. Het was opnieuw Renate Jansen die hiermee een hattrick scoorde. Kalma vond dat ze niet achter kon blijven en maakte veertien minuten later ook haar hattrick. Dit was echter nog niet genoeg want in de 76e minuut scoorde ze ook haar vierde. Via invaller Ypema werd het uiteindelijk 8-0.

Koppositie

Door de overwinning op sc Heerenveen heeft FC Twente de koppositie weer heroverd in de eredivisie vrouwen. De Tukkers staan nu in punten gelijk met PEC Zwolle, maar heeft een veel beter doelsaldo van plus tien doelpunten. Zondag komen de achtervolgers Feyenoord, PSV en Ajax nog in actie. De Rotterdammers hebben twee punten minder dan FC Twente, de Amsterdammers en Eindhovenaren volgen op drie punten. Echter ook met een veel minder doelsaldo.