FC Twente Nieuws

Gaat Ola John FC Twente opnieuw pijn doen? "Als we winnen, zijn we veilig"

Gaat Ola John FC Twente opnieuw pijn doen? "Als we winnen, zijn we veilig"

Aanstaande donderdag staat voor FC Twente de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma. De Waalwijkers vechten momenteel tegen degradatie en hebben de drie punten hard nodig. Maar ook FC Twente wil het seizoen ook goed afsluiten en heeft nog een minimale kans op deelname aan de Europese playoffs.

Bij de Waalwijkers staat Ola John onder contract. De aanvaller was in de eerste wedstrijd van grote waarde voor de Waalwijkers door in de eerste helft twee assists te geven. Daarna viel hij geblesseerd uit en veranderde er ook niet meer aan de stand.

John leek op dreef, maar sinds de wedstrijd in de Veste heeft John zelden meer weten te overtuigen bij RKC. In de 15 wedstrijden na de wedstrijd in Enschede scoorde hij slechts één keer en gaf hij geen enkele assist. Sinds het begin van deze maand is hij ook nog eens zijn basisplek kwijt.

"Na mijn eerste goal tegen Feyenoord had ik gehoopt dat ik kon doorpakken, maar ik raakte geblesseerd en vlak na mijn rentree weer. Maar in alle wedstrijden die ik wel speelde, had ik veel belangrijker moeten zijn voor het team", zo erkent John in gesprek met het Brabants Dagblad. "Het is uiteindelijk zo gelopen en het gaat nu niet om mij. Het belangrijkste is dat de club zich handhaaft."

[google]

Of hij donderdag wel weer een kans krijgt tegen zijn oud-werkgever is nog even afwachten. In Enschede is Brama de enige speler waarmee hij in het verleden nog samenspeelde bij de Tukkers. Voor de rest bestaat de ploeg nu met name uit jonge talenten. "Twente speelt met veel jeugd. Die jongens waren 12 of zo toen ik er speelde. Als ik dat zo hardop zeg, voel ik me wel oud."

Jans en de spelers van FC Twente kunnen donderdag een zwaar gemotiveerd RKC verwachten. Winnen de Waalwijkers dan is lijfsbehoud een feit. "Maar nu komt er druk bij kijken, dus het zal een hele andere wedstrijd zijn. Als speler heb je altijd spanning van tevoren, maar dit leeft niet alleen bij jezelf, maar bij iedereen die werkt bij de club en de supporters die thuis moeten kijken. We zijn oud genoeg om te weten: als we winnen, zijn we veilig. We weten wat ons te doen staat. En hopelijk kan ik van waarde zijn."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties