FC Twente Nieuws

García ontevreden: "We moeten de bal aanvallen en niet staan toekijken"

García ontevreden: "We moeten de bal aanvallen en niet staan toekijken"

Na een goede start van de competitie leed FC Twente zaterdagavond haar derde nederlaag op rij. Op bezoek bij Sparta Rotterdam ging de ploeg van trainer Gonzalo García met 2-1 onderuit. Na afloop baalt de trainer ontzettend van de onnodige nederlaag.

"Ik ben teleurgesteld, we waren niet goed in de eerste helft", aldus García op de website van FC Twente. "Sparta toonde meer agressie, had meer energie en creëerde makkelijker kansen dan wij. Na rust had de wedstrijd een ander gezicht. Het was van onze kant zeker niet perfect, maar beter dan voor rust. We hadden het gevoel dat we konden winnen."

De oefenmeester weet wel waarom de wedstrijd verloren ging. "We krijgen de doelpunten te makkelijk tegen", beseft hij. "De tweede helft speelden we zoals wij kunnen spelen. Als we agressief zijn en samenspelen, dan hebben we een goed team. Als we dat niet doen en ook niet snel genoeg omschakelen, dan hebben een probleem."

[google]

"Ik heb het gevoel dat we de kansen weggeven, in plaats van dat de tegenstander hard moet werken om ze te krijgen", vervolgt García. "Daarna was er het moment met de rode kaart. Daar putte Sparta kracht uit en scoorden ze uiteindelijk. Die goal was onnodig", erkent de Uruguayaan.

"Hij kreeg alle ruimte om te schieten. We moeten de bal aanvallen en niet staan toekijken. Het is niet genoeg om in de buurt te zijn. Het zijn dingen die we moeten verbeteren. We moeten weer het niveau oppakken van de eerste wedstrijden", besluit García.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties