FC Twente Nieuws

García tevreden na bekerzege: "Konden het gecontroleerd uitspelen"

García tevreden na bekerzege: "Konden het gecontroleerd uitspelen"

FC Twente wist woensdagavond met 0-2 te winnen van De Treffers in de eerste ronde van de KNVB Beker. Trainer Gonzalo García zag zijn elftal na een kwartier spelen op voorsprong komen, en deze niet meer weggeven.

"Je weet dat er in de beker altijd verrassingen zijn", vertelt García op de clubsite. "Amateurclubs zijn altijd zeer gemotiveerd wanneer ze tegen een profclub spelen. Voor ons was het belangrijk goed voorbereid aan de wedstrijd te beginnen. Daarnaast wil je voorkomen dat het lang 0-0 blijft, omdat de tegenstander daar extra kracht uit haalt."

In de 22ste minuut kwam FC Twente op 0-2. "Daarna konden we de wedstrijd gecontroleerd uitspelen", vervolgt de oefenmeester. "Voor het publiek was het misschien niet de mooiste wedstrijd, maar voor ons stond het resultaat voorop. Bovendien hadden we nu de gelegenheid om een aantal spelers speeltijd te gunnen, die anders minder minuten maken."

[google]

Middenvelders Jesse Bosch en Ramiz Zerrouki mochten in Groesbeek hun debuut maken bij het eerste elftal van FC Twente. "Met Bosch en Zerrouki konden we twee jeugdspelers hun officiële debuut laten maken. Het zijn jongens die met ons meetrainen en het is mooi dat ze nu ook speelminuten konden maken", aldus García.

Foto: Pro Shots

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties