FC Twente Nieuws

Geen miljoenen, maar slechts een schijntje voor FC Twente na transfer Jesus Corona

Geen miljoenen, maar slechts een schijntje voor FC Twente na transfer Jesus Corona

De transfer van Jesus Corona naar FC Sevilla is officieel afgerond. De Mexicaan zette zijn handtekening onder een contract tot medio 2025. De Spaanse club moet een bedrag tussen de twee en drie miljoen euro overmaken naar FC Porto. Hiervan krijgt FC Twente een deel mee, negen procent van de totale transfersom.

Dit houdt in dat FC Twente een bedrag tegemoet kan zien tussen de 180.000 en 270.000 euro. Bij de verkoop van Jesus Corona aan FC Porto werd een percentage van 30 procent afgesproken. Echter heeft FC Twente in het verleden 21 procent van dat deel afgestaan om één of meerdere andere schulden af te lossen.

Zowel FC Twente als FC Porto hoopten de afgelopen jaren op meer. De 63-voudig Mexicaans international stond bijna iedere transferwindow in de belangstelling van Europese topclubs. Onder andere Manchester United, Inter Milan en AC Milan werden gelinkt aan de aanvaller die destijds nog rond de 30 miljoen euro op moest leveren.

Bij een transferbedrag van 30 miljoen euro waren zowel FC Twente als FC Porto spekkoper geweest. FC Porto betaalde in 2015 zo'n 12 miljoen euro voor Tecatito en had na aftrek van het deel van FC Twente 21 miljoen euro overgehouden. Dit komt neer op een winst van zo'n 9 miljoen euro.

FC Twente op haar beurt had met 9 procent van de transfersom circa 2,7 miljoen euro op de bankrekening bij kunnen schrijven. Helaas ging het voor FC Twente opnieuw mis en moet de club het nu doen met een schijntje.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties