FC Twente Nieuws

Geen zorgen bij Jans over uitduels, maar 'het moet geen dingetje worden'

Geen zorgen bij Jans over uitduels, maar 'het moet geen dingetje worden'

FC Twente gaat dit seizoen niet zo lekker in uitwedstrijden. Alleen de eerste wedstrijd op vreemde grond tegen NEC Nijmegen werd gewonnen. Daarna gingen de duels tegen FC Volendam, sc Heerenveen en Feyenoord verloren en werd er gelijkgespeeld in Alkmaar tegen AZ. Zondag staat er in Leeuwarden tegen SC Cambuur weer een uitwedstrijd op het programma.

Trainer Ron Jans gaat er nog niet vanuit dat zijn ploeg een echt structureel probleem heeft met uitwedstrijden "Het is gebaseerd op vijf uitwedstrijden en dat vind ik nog te vroeg voor een definitieve conclusie. Als je kijkt naar die wedstrijden, dan is het niet zo dat het kansloze, waardeloze nederlagen waren. Tegen Volendam en Heerenveen speelden we in de eerste helft prima, kregen we volop kansen, maar vergaten we onszelf te belonen", vertelt hij tegenover TC Tubantia.

Afgelopen seizoen waren de Tukkers wel sterk in uitduels. "Vorig jaar wonnen we elf uitwedstrijden en waren we juist op vreemde bodem heel sterk. Dat moet nu nog op gang komen", aldus Jans. Dit seizoen had er ook veel meer ingezeten, want de nederlagen in uitduels waren onnodig en ongelukkig. "Maar in totaal is het wel ondermaats, dat klopt."

"In het eerste seizoen behoorden we tot de hele grote middenmoot, vorig seizoen zijn we daar uitgebroken en dit jaar willen we dat bevestigen. Iedereen ziet dat we aan de bal enorm verbeterd zijn. Onze verbeterpunten nu zitten vooral nog in de uitduels. We moeten laten zien dat we in uitwedstrijden niet alleen de bal kunnen hebben, maar ook wedstrijden kunnen winnen. En het liefst beginnen we daar in Leeuwarden mee. Het uitgevoel moet geen dingetje worden en dat kunnen we zelf voorkomen", besluit de oefenmeester.

Het duel in Leeuwarden tussen SC Cambuur en FC Twente begint zondag om 14:30. De scheidsrechter is Jochem Kamphuis, niet al te geliefd bij de supporters van FC Twente en zelfs onderwerp van gesprek bij de technische staf. De ploeg van Jans wordt zondag gesteund door een vol uitvak. Voor de thuisblijvers is het duel live te zien op ESPN 2.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties