FC Twente Nieuws

Geflopte nieuwe 'Touré' keert terug in Twente

Geflopte nieuwe 'Touré' keert terug in Twente

[google]Samen met zijn landgenoot Shadrach Eghan kwam Mustapha Yahaya in 2012 als groot talent naar Enschede. Yahaya werd zelfs vergeleken met de nieuwe Yaya Touré. Beide middenvelders werden overgenomen van de Golden Boot Academy in Ghana. Waar Eghan in april 2013 debuteerde in de thuiswedstrijd tegen NEC, bleef het voor Yahaya bij wedstrijden voor Jong FC Twente. Omdat Yahaya een fors salaris opstreek besloot de club hem op de transferlijst te zetten en maakte afgelopen juni de toch wel verrassende overgang naar Europa FC dat uitkomt op het hoogste niveau van Gibraltar.

Ondanks dat Yahaya met zijn club koploper is van Gibraltar wil hij graag terugkeren naar Nederland om alsnog door te breken in de Eredivisie. Deze kans wordt hem mogelijk gegund door buurman Heracles Almelo. Yahaya sloot vandaag aan bij de selectie van John Stegeman die met onder andere Hoogma, Breukers, Bruns en Pelupessy bestaat uit meerdere voormalig FC Twente spelers. Aanstaande woensdag zal de 22-jarige Ghanees ook mee afreizen naar het Gelderse Epe waar Heracles een trainingskamp heeft belegd. Mocht Yahaya bevallen dan zal hem een contract worden aangeboden.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties