FC Twente Nieuws

Gefrustreerde Twente-fan blij met kans: "Laptop bijna door het raam gesmeten"

Gefrustreerde Twente-fan blij met kans: "Laptop bijna door het raam gesmeten"

Supporters en medewerkers van FC Twente die niet zoveel verstand hebben van computers, kunnen nu gebruik maken van de gratis cursus 'Knooi'n op de computer'. De cursus is een initiatief van de Stichting Scoren in de wijk en het ROC van Twente. De negen weken durende cursus wordt gehouden in de Grolsch Veste.

Inmiddels is de eerste groep begonnen en dat is maar goed ook. Eén van de cursisten laat weten dat haar laptop het bijna niet heeft overleefd. "Ik ben echt zó blij met deze cursus. Als ik mensen bezig zag op de computer dan voelde ik me echt dom. Ik heb thuis ook wel eens uit frustratie bijna de laptop door het raam gesmeten", aldus cursist Mandy in de TC Tubantia.

De tweede groep zit inmiddels ook vol en in de meivakantie begint de derde groep. Er mag dus worden gesproken van een succes. De reden achter dit succes? "Ik denk dat het ook wel voor een deel meespeelt dat het een initiatief vanuit FC Twente is", zo denkt docent Helène.

Tijdens de cursus leren de mensen onder andere omgaan met de programma's Word en Excel. Daarnaast leren ze hoe ze een veilige website kunnen onderscheiden van een onveilige. Aan het einde van de cursus krijgen de deelnemers een bewijs van deelname. Leuk detail is dat deze zal worden overhandigd door een speler van FC Twente.

Ben je ook niet zo handig met computers en wil je ook deelnemen? Neem dan een kijkje op de website van Scoren in de wijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties