FC Twente Nieuws

"Geldboete niet de oplossing, maar wel een begin"

"Geldboete niet de oplossing, maar wel een begin"

FC Twente heeft van de FIFA een flinke boete gekregen. Voorzitter van de mondiale spelersvakbond FIFPro, Theo van Seggelen, is te spreken over de keuze die de FIFA gemaakt heeft. Hij wil dat er een einde komt aan alle investeringsmaatschappijen, zoals Doyen, die clubs de nek om kunnen draaien. Ook FC Twente ging in zee met deze maatschappij. [google]

“Een goed signaal dat er voorbeelden worden gesteld” vertelt Van Seggelen in Voetbal International. “Eens te meer wordt duidelijk gemaakt dat deze illegale eigendomsconstructies van spelers niet langer worden geaccepteerd. Al moet ik toegeven dat onduidelijk blijft wat precies de criteria en de stafmaten zijn. Maar goed, we moeten de FIFA nu even de kans geven. Ongetwijfeld is een geldboete niet de oplossing, maar wel een begin van de oplossing. Ik neem aan dat er in de toekomst zwaardere straffen volgen, anders gaan we er niet in slagen investeringsmaatschappijen echt uit te bannen”, concludeert hij.

“Opnieuw blijkt van alle kanten dat de voetbalwereld er vanaf wil. Doyen heeft laatst ook weer een rechtszaak hierover verloren. Wij vinden het positief dat clubs die toch nog met dit soort lieden in zee gaan, voor het eerst door de FIFA worden aangepakt”, besluit hij.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties