FC Twente Nieuws

Gemeente akkoord met verzoek FC Twente om uitstel van betaling

Gemeente akkoord met verzoek FC Twente om uitstel van betaling

Nu de competitie definitief niet wordt uitgespeeld kan FC Twente de eindbalans op gaan maken van het huidige seizoen. Paul van der Kraan berekende in een eerder stadium al dat als de competitie niet zal worden hervat, de club zo'n 1,3 miljoen euro aan inkomsten misloopt.

Ook maakte de algemeen directeur een berekening voor het geval er in het hele jaar 2020 geen publiek meer toegelaten mag worden in het stadion. De uitkomst van deze rekensom is een verlies van iets meer dan tien miljoen euro. FC Twente heeft al aangegeven uit te gaan van dit gitzwarte scenario, maar hierover is nog niets beslist.

Positief is dat de gemeente Enschede de club wel tegemoet is gekomen. FC Twente heeft het verzoek ingediend om de risicopremie later te mogen betalen. Hiermee is de gemeente akkoord gegaan. De club heeft nu de tijd tot 31 december om te betalen. Dit meldt Ten Voorde van de TC Tubantia.

[google]

Komende vrijdag hebben de KNVB, de Eredivisie CV, de Coöperatie Eerste Divisie en alle clubs een telefonische meeting. Dan zal onder andere worden besproken hoe het seizoen zal worden afgesloten. Wordt het seizoen uit de boeken gehouden of wordt de huidige stand aangehouden.

Ook zal er advies komen hoe om te gaan met de huidige seizoenkaarten en die voor het komende seizoen. De inkomsten uit seizoenkaarten is bij FC Twente goed voor iets meer dan een kwart van de begroting. Als dit wegvalt dan heeft dit grote consequenties vor de club.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties