FC Twente Nieuws

Gemengde gevoelens bij Jans: 'Plezier, verschrikkelijk, terecht en lelijk'

Gemengde gevoelens bij Jans: 'Plezier, verschrikkelijk, terecht en lelijk'

FC Twente-trainer Ron Jans is zeer tevreden na de 2-0 thuisoverwinning op sc Heerenveen. De oefenmeester moest door de afwezigheid van Brama, Zerrouki en Sadílek starten met de jongelingen Staring en Bosch. Voor Staring was het nog maar zijn tweede basisplek in de eredivisie.

"We zijn gestart met een middenveld zonder Zerrouki, Sadílek en Brama en dan winnen we terecht van Heerenveen, en dat doet me enorm veel plezier", aldus Jans in gesprek met RTV Oost. "Met name ook het laatste half uur. Dan sta je 1-0 voor en dan zie je Jayden Oosterwolde er nog een keer overheen kletsen. Dan spelen we eigenlijk om nog een goal te maken en dat doet me wel deugd."

sc Heerenveen-trainer Johnny Janssen vond het een 0-0 wedstrijd. Hier was Jans het niet mee eens. Hij vond dat FC Twente het verdiende om te winnen. "Ja, vind ik wel terecht. Het eerste half uur gebeurde er eigenlijk vrij weinig. Beide partijen leden veel balverlies. Veel voetbal in de omschakeling met weinig kansen." Echter ging het beter na het uitvallen van de aanvoerder.

"Robin Pröpper viel uit, en ik weet niet of het daarmee te maken had, maar daarna werden wij sterker en vlak voor rust moeten we minimaal één goal maken. Maar we spelen het zo slecht uit in wel vier, vijf situaties. En dan denk je: zo wil je de tweede helft doorgaan. En dan is het eerste kwartier na rust zo slecht. Echt verschrikkelijk."

Gelukkig wist de ploeg zich te herpakken en domineerde het grootste deel van de laatste 30 minuten. In de 77e minuut opende invaller Ugalde de score door een fout van sc Heerenveen-doelman Mous af te straffen. "De eerste goal was natuurlijk de beslissing in de wedstrijd. Die was zo lelijk, maar vlak voor die goal had ik het gevoel dat we iets meer aan het voetballen kwamen. Maar na de goal was er maar een team dat verdiende om te winnen."

Het was Van Wolfswinkel die de wedstrijd in de 88e minuut definitief op slot gooide door vanaf elf meter de 2-0 te scoren. De strafschop werd gegeven na een vermeende overtreding op Jayden Oosterwolde. Een zware straf, maar omdat er licht contact was mocht de VAR niet ingrijpen. Hier zal niemand die FC Twente een warm hart toedraagt rouwig om zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties