FC Twente Nieuws

Genee veegt de vloer aan met Joop Munsterman in nieuwe column

Genee veegt de vloer aan met Joop Munsterman in nieuwe column

Wilfred Genee was nooit een fan van Joop Munsterman en liet dit meerdere malen blijken tijdens de uitzendingen van Voetbal Inside en zijn columns in het AD. Genee kreeg zelfs al een ruzie met Derksen aan de tafel van de talkshow toen het onderwerp Munsterman ter sprake kwam. Net als vele andere journalisten heeft Genee inmiddels ook het nieuwe boek 'Rood Bloed' van Joop Munsterman gelezen. Reden genoeg om weer eens een pittige column te schijven over de voormalig voorzitter van FC Twente. Hieronder enkele quotes uit deze column uit het AD.

"Gelukkig. Eindelijk komt de waarheid boven tafel. Joop kon er helemaal niets aan doen", begint Genee cynisch. "Al die verhalen over het megalomane optreden van de voormalig voorzitter en directeur van FC Twente zijn nergens op gestoeld. De schuld van uiteindelijk meer dan 80 miljoen valt hem op geen enkele wijze aan te rekenen. Welbeschouwd hebben we hier eigenlijk te maken met een slachtoffer van het succes van FC Twente. Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind. Leiders van zulk formaat – hoe klein ook van stuk – zijn daarom als eerste aan de beurt. Stank voor dank, terwijl je het al die jaren ter meerdere eer en glorie van de club deed."

Angstcultuur en het onderling elkaar bekritiseren en veroordelen? Dit was niet des Joops. "Joop is namelijk van het harmoniemodel. Een arm om je heen, wat zoete woorden in je oor, God wat hebben we samen toch veel meegemaakt, wat heb ik.. sorry …wat hebben wij hier toch wat moois neergezet, ken je het verhaal van Bruce Springsteen?"

[google]Munsterman verheerlijkt in zijn boek de samenwerking met Doyen en volgens hem zou de investeringsmaatschappij wel wat meer waardering mogen krijgen. "Geweldige gasten, die jongens van Doyengroep. Daar kun je tenminste afspraken mee maken. Als het moet, hangen ze met liefde nog een extra hoofdstukje aan een bestaand contract. En wat hen betreft, hoef je dat ook niet aan de licentiecommissie te melden. Sterker nog, je moet je afvragen of we dat aanhangsel überhaupt hebben getekend. Ook Aldo van der Laan kan zich dat niet herinneren. Voor hetzelfde geld hebben ze de handtekening vervalst. Daar doen al die interne mails over dit onderwerp uit het rapport Knuppe niets aan af."

"Nee, fijn dat het boek er eindelijk is. Ook voor mijn beeld. Aanvankelijk had ik namelijk best bewondering voor Joop Munsterman, maar na de titel in 2010 begon ik ‘m steeds enger te vinden. Onterecht, naar nu blijkt. Het lag volstrekt niet aan hem. Mea culpa", besluit Genee sarcastisch.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties