FC Twente Nieuws

Geniaal! Amateur Jeroen de Lely bijna prof door stoppen Jeroen van der Lely

Geniaal! Amateur Jeroen de Lely bijna prof door stoppen Jeroen van der Lely

Op het moment dat profvoetballer Jeroen van der Lely bekend maakte dat hij stopte met betaald voetbal, ging er een nieuwe wereld open voor amateurvoetballer Jeroen de Lely. De verdediger van SVS Capelle kreeg plots diverse aanbiedingen uit het buiten- en binnenland.

“Het was een droom die uiteindelijk geen werkelijkheid werd", zo laat de overdonderde De Lely weten in gesprek met Radio Capelle. “Het begon een beetje als een grap voor mij. Jeroen van der Lely stopte met voetballen, toen kreeg ik via Facebook opeens allemaal berichten. Zaakwaarnemers en clubs vroegen of ik interesse had om met ze in contact te komen. Zodoende kwam het balletje een beetje aan het rollen. Met sommige clubs heb ik wel lang contact gehad.” Eén van die clubs was Quick Boys dat uitkomt in de Nederlandse tweede divisie.

"Ik kreeg de berichtjes en had toen nog niet door dat het om Jeroen van der Lely ging. Ik dacht: het zijn allemaal buitenlandse clubs dus het zal wel. Pas toen ik bericht kreeg van Quick Boys kwam ik erachter dat ze Jeroen van der Lely bedoelden en ze allemaal een fout maakten."

"Ze hadden echt interesse en ze wilden 'mij' echt hebben. Via een vriend van mij die zaakwaarnemer is ben ik denk ik wel twee uur in contact geweest en werd er zelfs een training gepland. Die heb ik uiteindelijk wel afgezegd. Achteraf wel jammer, maar als ik daar aan zou komen als de Jeroen van der Lely dan zouden hun ook wel denken van: Hoe is het…."

“Ik had er meer kunnen uithalen dan nu. Dagelijks kreeg ik berichten uit Spanje, Letland, Litouwen en Wit-Rusland. Met die buitenlandse clubs had ik het wel zo willen spelen als met Quick Boys. In Spanje wilde een zaakwaarnemer de vliegtickets betalen om mij en mijn zaakwaarnemer over laten komen. Daar was ik gewoon heen gegaan als mezelf want ik kan gewoon best wel een balletje trappen. Het ging om een club uit de tweede Liga. Verder waren het clubs uit Letland, Estland en Wit Rusland."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties