FC Twente Nieuws

Genoa ontvangt mogelijk doorverkooppercentage inzake Cleonise

Genoa ontvangt mogelijk doorverkooppercentage inzake Cleonise

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar FC Twente heeft Denilho Cleonise eerder deze week binnen gehengeld. Cleonise liep deze zomer uit zijn contract bij CFC Genoa en dacht daarom voor niks door te kunnen naar FC Twente. De Italiaanse club eiste echter een opleidingsvergoeding van de Tukkers. Hoewel de Enschedeërs die niet hebben betaald, is de deal toch rond gekomen.

Genoa heeft namelijk een doorverkooppercentage weten de bedingen. "Cleonise is aan boord. FC Twente moest ze nog wel tegemoetkomen. Genoa wilde namelijk een opleidingsvergoeding. Er komt daarom een doorverkooppercentage", aldus Tijmen van Wissing in De Oosttribune.

Mocht de 19-jarige vleugelaanvaller in de toekomst vertrekken uit Enschede, dan zullen de Tukkers een deel van een eventuele transfersom daarom af moeten staan aan de Italiaanse club. De actualiteit wijst uit dat een doorverkooppercentage het nodige kan opleveren.

Jesus Corona staat namelijk op het punt om richting Sevilla FC te vertrekken. Omdat FC Twente eerder een doorverkooppercentage in de deal met zijn huidige club FC Porto bedong, ontvangen de Tukkers nu bijna 10 procent van de transfersom. Dat komt neer op ongeveer 1 miljoen euro.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties