FC Twente Nieuws

Gepasseerde Vuckic heeft geen rancune richting Garcia: "Ik ben niet boos"

Gepasseerde Vuckic heeft geen rancune richting Garcia: "Ik ben niet boos"

Hij eindigde de eerste seizoenhelft als clubtopscorer van FC Twente, maar sinds 2020 is Haris Vuckic geen basisspeler meer bij FC Twente. Tegen FC Groningen als tegen PSV moest hij het doen met een invalbeurt. Die van zondag tegen de Eindhovenaren zal de Sloveen echter niet snel vergeten. Hij besloot drie minuten voor tijd uit te halen, en met succes.

"Emil (Berggreen, red.) deed het heel erg goed en ik zag de ruimte. Ik dacht: ik doe het gewoon, ik zoek mijn geluk en het lukte ook nog. Dat was een heel fijn moment." Ook een belangrijk doelpunt voor het moraal van het team. "Zo'n goal kan net die ene klik betekenen die je als ploeg nodig hebt om het tij te keren. Ik denk dat dit ons weer aan heeft gezet. Dat we weer geloven dat we kunnen winnen", aldus Vuckic in gesprek met Wagenaar van de TC Tubantia.

Toch zal Vuckic niet helemaal tevreden zijn want Garcia zette hem voor de tweede keer dit jaar op de bank. Toch vierde hij het doelpunt met zijn trainer. "Dat klopt, maar keuzes zijn er om te respecteren. Vooraf zei hij tegen me: 'probeer het verschil te maken'. Dat heb ik gedaan en dat wilde ik met hem en de rest van het team vieren. Ik wilde laten zien dat we weer samen zijn, een team vormen en voor de punten willen gaan."

[google]

Vuckic heeft zelfs wel begrip voor de keuze van de trainer om hem buiten de ploeg te houden. De Sloveen was ziek tijdens het trainingskamp en is nog altijd niet 100% fit. "Ik was echt ziek, ik gaf veel over. En ja, er was ook wat belangstelling van andere clubs, maar dat leidde tot niets en had er ook niets mee te maken. Ik voel me sinds ik ziek ben geweest nog steeds niet topfit. Ik kan 70 tot 75 minuten spelen en dat weet de trainer. Hij kan met me beginnen, maar ik ben niet boos dat hij dat niet doet, ik ben een teamspeler."


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties