Geplaagde Wormuth hoopt op ommekeer tegen FC Twente

Sinds dit seizoen is Frank Wormuth de trainer van FC Groningen. De Duitse oefenmeester werd bij Heracles ontslagen voor de start van de degradatie play-offs. Het hielp de club niet want het werd vervolgens uitgeschakeld door Excelsior, de ploeg die uiteindelijk in de finale won van ADO Den Haag en daardoor promoveerde naar de eredivisie.

Net als het einde bij Heracles, is ook de start van Wormuth bij FC Groningen niet om over naar huis te schrijven. De ploeg staat nu negen speelronden op de vijftiende plek met acht punten. Dat is slechts drie punten meer dan hekkensluiter FC Volendam.

De laatste drie wedstrijden werden allemaal verloren waarvan de laatste thuis met 2-3 van RKC Waalwijk. Balker kreeg al na 36 minuten rood bij een 1-0 voorsprong. RKC scoorde vervolgens twee keer, maar Groningen knokte zich met tien man terug naar 2-2. Het was niet voldoende want tien minuten voor tijd scoorde Biereth de winnend 2-3 namens RKC.

Toch is Wormuth niet ontevreden. "Ik ben tevreden over de ontwikkeling van de ploeg, alleen de uitslagen zijn nog niet daar." Komend weekend keert hij terug in Twente om het daar op te nemen tegen de ploeg van Ron Jans. Een lastige wedstrijd, maar Wormuth blijft positief. "Een grote uitdaging. Vooral in de omschakeling zullen we heel goed moeten opletten. FC Twente speelt voetbal op een manier, zoals wij die ook voor ogen hebben. Het grote verschil: zij hebben een ingespeelde ploeg, wij zijn onderweg. Maar: alles is mogelijk", aldus de trainer op de website van FC Groningen.

De wedstrijd wordt gespeeld in een goed gevulde Grolsch Veste. 850 van de 1000 plekken in het uitvak zijn bezet en ook de thuisvakken zijn nagenoeg uitverkocht. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout.