FC Twente Nieuws

Gereserveerde bedrag niet in kas: "We inventariseren hoe we deze claim kunnen financieren"

Gereserveerde bedrag niet in kas: "We inventariseren hoe we deze claim kunnen financieren"

Het konijn is uit de hoge hoed getoverd. Eindelijk is de belastingdienst met haar claim voor FC Twente naar buiten gekomen. €4,4 miljoen is het bedrag uiteindelijk op uitgekomen. Geen probleem zou je denken, FC Twente had €5,9 miljoen voor deze claim gereserveerd. Maar de club heeft dit geld niet in kas.

“De belastingclaim heeft lange tijd als een donkere wolk boven het stadion gehangen. Het is goed dat we nu weten waar we aan toe zijn", vertelt Velderman op de clubwebsite. "Dat laat onverlet dat dit FC Twente financieel hard raakt."

FC Twente heeft het geld voor de claim niet direct beschikbaar. Men reserveerde een zogenoemde 'voorziening op de balans'.

[google]

"We inventariseren hoe we deze claim kunnen financieren. Voor iedereen in en rondom FC Twente is het in ieder geval belangrijk dat er ‘een hek omheen staat’ en dat we het verleden echt achter ons kunnen gaan laten", besluit de algemeen directeur.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties