FC Twente Nieuws

'Geschenk uit de hemel' genomineerd voor FOX Sports DOC van het jaar

'Geschenk uit de hemel' genomineerd voor FOX Sports DOC van het jaar

Vandaag is het exact 16 jaar geleden dat FC Twente de tweede prijs uit de clubhistorie pakte. op 24 mei 2001 wist FC Twente onder leiding van Fred Rutten beslag te leggen op de KNVB beker, dit ten koste van PSV. Na de verlenging was het nog altijd 0-0 waardoor strafschoppen moesten gaan bepalen wie de dennenappel mee naar huis mocht nemen. Het werd een kraker en Sander Boschker ontpopte zich die dag tot een ware clublegende. Voor beelden van deze legendarische strafschoppenserie, klik hier.

[google]FOX Sports maakte een documentaire genaamd 'Geschenk uit de hemel' die zondag 23 april jongstleden werd uitgezonden. In deze documentaire vertellen Sander Boschker, Erik ten Hag, Jeroen Heubach en FC Twente-supporters Willy en Herman Stokkers, Johnny Wagenaar en Martin en Jessie van der Molen over de enorme betekenis die de bekerwinst van 2001 had voor hen en de stad Enschede, in het licht van de vuurwerkramp een jaar eerder.

Uitgerekend vandaag, exact 16 jaar gelden dat de beker werd gewonnen, is de documentaire genomineerd als FOX Sports DOC van het jaar. ‘Gewoon Kiki’ en ‘De erfenis van Johan Cruijff’ zijn de andere twee genomineerden. Dinsdag 30 mei maakt FOX Sports de winnaar bekend.

Wil je de documentaire bekijken? Klik dan hier.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties