FC Twente Nieuws

Gewilde Jesus Corona ziet FC Porto vanaf de tribune kampioen worden

Gewilde Jesus Corona ziet FC Porto vanaf de tribune kampioen worden

FC Porto is de nieuwe kampioen van Portugal. De ploeg van Jesus Corona won woensdagavond in eigen stadion met 2-0 van Sporting Portugal en stoot hiermee rivaal Benfica van de troon. Het is voor FC Porto en Jesus Corona de tweede titel in drie jaar tijd.

Uitgerekend tijdens de kampioenswedstrijd moest assist-koning Jesus Corona toekijken vanaf de tribune. De Mexicaan was geschorst na het ontvangen van zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Toch lukt het de ploeg ook zonder hulp van de 27-jarige aanvaller die deze zomer hoopt zijn droomtransfer te maken.

Tecatito staat namelijk al enige tijd in de belangstelling van diverse grote Europese clubs waaronder Inter Milan, FC Sevilla, Chelsea FC en Manchester United. Ook Porto staat open voor het vertrek van de aanvaller die nog een contract heeft tot medio 2022.


[google]

De club kan het geld goed gebruiken en heeft eerder dit jaar de clausule in het contract met de aanvaller verlaagd van 50 naar 30 miljoen euro. Dit houdt in dat iedere club die 30 miljoen euro biedt in gesprek mag met de aanvaller.

FC Twente houdt de verrichtingen nauwlettend in de gaten want de club heeft recht op een deel van de transfersom. Het zou gaan om een percentage tussen de zes en negen procent. Bij een transfersom van 30 miljoen zou FC Twente, uitgaande van 6 procent, 1,8 miljoen euro over kunnen houden. Geld dat de club goed kan gebruiken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties