FC Twente Nieuws

Ghanees is FC Twente dankbaar: "Ik ken het echte verhaal, die mensen niet."

Ghanees is FC Twente dankbaar: "Ik ken het echte verhaal, die mensen niet."

Mustapha Yahaya heeft enorm pech gehad als het gaat om zijn tijd in Twente. Hij zat een jaar zonder werkvergunning in deze regio, hij mocht wel blijven, maar nergens meetrainen. Ook kende hij de nodige moeilijkheden met de omstreden Griekse spelersmakelaar Pashalis Tountouris van ProSport International.

Het bleek achteraf dat de spelersmakelaar bakken met geld verdiend had over de rug van Mustapha Yahaya en Nana Ntuli, destijds in dienst van FC Twente. "Laat ik het erop houden dat mijn zaakwaarnemer en ik niet klikten. Maar ik wil er liever niet te veel over zeggen" vertelt Yahaya in gesprek met Fardau Wagenaar van de TC Tubantia.

Momenteel is hij op trainingskamp met Heracles Almelo. De voetballer kwam niet altijd even goed in de media wat betreft FC Twente. En dan ging het met name om zijn topsalaris en niet nagekomen belofte. "Ik sloot mij er zoveel mogelijk voor af, wilde er geen aandacht aan besteden. Ik ken het echte verhaal, die mensen niet." vervolgt hij.

[google] De voetballer van Ghanese komaf had in het begin wat opstartproblemen, maar zijn ultieme jongensdroom hield hem op de been. "Op mijn zestiende ben ik voor het eerst op stage gegaan bij FC Twente. Ik was zo blij, ik wilde leren, ging ervoor. Na een paar weken moest ik naar huis, ik ben nog een paar keer terug geweest in Hengelo en op mijn achttiende tekende ik een contract." aldus Yahaya.

Toch heeft hij geen spijt van zijn daden, en zo ook niet van zijn tijd bij FC Twente. "Ik was heel dankbaar voor de kans die ik kreeg bij FC Twente. Ik was zo jong, maar ze gaven mij wel de mogelijkheid om mij te ontwikkelen." besluit de voetballer, die destijds maandelijks een groot deel van zijn salaris onwetend afstond aan ProSport.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties