FC Twente Nieuws

Gibraltarese 'schiettent' wordt flinke uitdaging voor Witbreuk en Derksen

Gibraltarese 'schiettent' wordt flinke uitdaging voor Witbreuk en Derksen

Afgelopen weekend werd bekend dat Wessel Witbreuk en Job Derksen de overstap maken naar Glacis United. De club komt uit op het hoogste niveau van Gibraltar en kan wel wat kwaliteit gebruiken. De ploeg eindigde het afgelopen seizoen als één na laatste en kreeg hierbij flink wat doelpunten om de oren.

Witbreuk en Derksen vertrokken deze zomer bij Jong FC Twente en keerden terug naar hun oud-werkgevers HSC '21 uit Haaksbergen en BWO uit Hengelo. Beide spelers tekenden een contract met een ontsnappingsclausule. Als een BVO of een buitenlandse club zich zou melden dan mochten ze alsnog vertrekken. Het werd het laatste.

Het zal een bijzonder avontuur worden voor het tweetal dat aansluit bij de club die afgelopen seizoen op één club na de meeste tegengoals te verwerken kreeg. In zeventien wedstrijden moest de doelman van Glacis United 56 keer vissen. Dat komt gemiddeld neer op 3,3 tegendoelpunten per wedstrijd.

[google]

Waar Derksen is gehaald om minder tegengoals tegen te krijgen, moet Witbreuk zorgen voor meer doelpunten dan afgelopen seizoen. In totaal trof de ploeg slechts eenentwintig keer het net. Alleen de onderste ploeg (Collega 1975, red.) deed het slechter door maar achttien keer te scoren. Ook kreeg die ploeg de meeste doelpunten om de oren. Maar liefst 99 stuks.

Mustapha Yahaya

In Gibraltar komen Derksen en Witbreuk nog een andere oud-FC Twente speler tegen. Het betreft de 26-jarige Mustapha Yahaya. De Ghanees kwam in 2012 als de nieuwe Yaya Touré naar FC Twente, maar wist deze belofte nooit in te lossen. Hij staat sinds 2019 onder contract bij Lincoln Red Imps FC. De nummer drie van het afgelopen seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties