FC Twente Nieuws

Goed nieuws voor Ugalde: "Er is geen schade gevonden"

Goed nieuws voor Ugalde: "Er is geen schade gevonden"

Manfred Ugalde wist zich afgelopen zondag te tonen in duel met Go Ahead Eagles. De Costa Ricaanse spits kwam erin bij een 1-0 achterstand en gaf vervolgens twee assists waardoor zijn bijdrage aan de Twentse comeback groot was. Een dag later deed Ugalde alweer mee in de reservecompetitie. In een wedstrijd tegen sc Heerenveen moest hij geblesseerd afhaken.

In de loop van de week kwam er nog niet echt duidelijkheid over de ernst van de blessure. Die is er nu, op vrijdag, wel gekomen. "Maandag speelde FC Twente tegen de reserves van sc Heerenveen en toen raakte Ugalde geblesseerd bij een verdedigende actie. Hij zette een sliding in met zijn knie en dan schrik je toch altijd een beetje. Het gebeurde voor de ogen van Jans, die ook meteen met Ugalde naar binnen ging", zegt clubwatcher Leon ten Voorde in de podcast Ballen verstand.

Geen schade

Het blijkt achteraf dus allemaal mee te vallen. "Er is een scan geweest, maar er is geen schade gevonden. Dus het valt allemaal wel mee. Hopelijk kan hij zaterdag aansluiten bij de groepstraining, dan zit hij zondag bij de selectie. Anders zal hij zich ongetwijfeld richten op de bekerwedstrijd van zondag, tegen Feyenoord."

Ten Voorde geeft aan dat de medische staf een goed resultaat voorzag. De scan werd enkel en alleen voor de zekerheid uitgevoerd. "Hij ging ook zelf van het veld, dus het was niet zo dat hij van het veld gedragen moest worden. Maar ja, een binnenbandje heb je zo verrekt en dan is het winterstop. Voor de zekerheid doen ze bijna altijd wel een scan. Ze wisten eigenlijk al dat er geen schade was, maar ze deden voor de zekerheid toch nog een scan. En die is gelukkig ook goed uitgevallen."

Dat is uiteraard goed nieuws voor de Tukkers, die afgelopen weekend van Go Ahead Eagles wonnen door stootkracht van de ingevallen aanvallers. "Vorige week heb je tegen de Eagles kunnen zien hoe waardevol hij nog steeds kan zijn, ook als hij in het veld komt als invaller. Dan mis je toch een wapen", besluit de verslaggever van de TC Tubantia.

FC Twente – RKC

Wint FC Twente en houdt Unnerstall de nul? Dan win je 2,75 keer je inleg bij BetCity. Registreer je via deze link en ontvang een FREE BET van 20 euro bij een storting van 20 euro.

Extra bonus: Geregistreerde en nieuwe spelers ontvangen dit weekend een FREE BET van 5 euro op de laatste F1 race van het seizoen. Pakt Max de wereldtitel of gaat Hamilton de boeken in als de GOAT? Maak je keuze hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties