FC Twente Nieuws

'Goed ventje' Roemeratoe krijgt rust bij Oranje onder 20

'Goed ventje' Roemeratoe krijgt rust bij Oranje onder 20

Godfried Roemeratoe heeft zondag niet meegespeeld bij de oefeninterland van Oranje onder 20 tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland (1-2 nederlaag). De middenvelder is vanwege lichte lichamelijke klachten eerder terug gekeerd bij FC Twente.

Godfried kwam al wat ‘stijfjes’ binnen bij ons’’, aldus Bert Konterman, bondscoach van Nederland onder 20, tegenover de Provinciale Zeeuwse Courant. "Hij moet basisspeler blijven bij FC Twente en dus aan zichzelf denken.’’

Tegen Engeland onder 20 mocht Roemeratoe na 79 minuten invallen en dat deed hij naar behoren. "Godfried viel goed in, het is een goed ventje’’, vervolgt Konterman. "In in de slotfase zette hij een sliding in en voelde weer een verkramping."

[google]

De bondscoach weet ook wel waar die verkramping vandaan komt. "De belasting is voor hem nu natuurlijk anders met de wedstrijden in de eredivisie. Daar moet hij nog aan wennen", erkent Konterman.

"We hebben constant overleg gehad over wat het beste was om te doen. Uiteindelijk is besloten dat hij terug ging naar zijn club, want het belangrijkste is dat hij basisspeler blijft bij FC Twente", besluit de bondscoach van het Nederlands elftal onder 20.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties