FC Twente Nieuws

Goede generale SC Cambuur: Ruime overwinning in aanloop naar FC Twente

Goede generale SC Cambuur: Ruime overwinning in aanloop naar FC Twente

Komende zondag om 14:30 uur staat de wedstrijd SC Cambuur - FC Twente op het programma. Cambuur had in aanloop naar deze wedstrijd nog eerst een doordeweeks bekerduel. De Tukkers hadden dat niet, die waren vrijgesteld voor de eerste ronde wegens het behalen van Europees voetbal.

De Leeuwarders gingen op bezoek bij FC Rijnvogels, dat uitkomt in de Derde Divisie. Een heel eenvoudige avond kende Cambuur niet. Het had wat moeite met de amateurclub en met rust stond het nog 0-0. In de tweede helft wist de ploeg uit Friesland de wedstrijd echter naar zich toe trekken. Door doelpunten van Silvester van der Water, Milan Smit en Remco Balk werd het 0-3 in Katwijk.

Trainer Henk de Jong koos er niet voor om zijn hele basiself om te gooien tegen de amateurs ten opzichte van de vorige eredivisiewedstrijd, die met 0-3 werd verloren van Vitesse. Hij voerde vier wijzigingen door. Robbin Ruiter stond onder de lat in plaats van Joao Virginia, Calvin Mac-Intosh verving Leon Bergsma en middenvelders Mees Hoedemakers, die naar verluidt in de belangstelling staat van FC Twente, en Michael Breij stonden erin in plaats van Jamie Jacobs en Daniel van Kaam.

Zondag om 14:30 uur wordt er afgetrapt in Leeuwarden. De scheidsrechter van dienst is Jochem Kamphuis. FC Twente gaat op zoek naar de tweede uitoverwinning van het seizoen en zal daarbij gesteund worden door een uitverkocht uitvak. SC Cambuur gaat proberen haar tweede thuisoverwinning van het seizoen te boeken. Alleen van PSV werd in eigen huis gewonnen, met maar liefst 0-3. Van Excelsior, AZ Alkmaar, FC Groningen en Vitesse werd verloren. In al deze nederlagen werd niet gescoord.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties