FC Twente Nieuws

Grolsch Veste decor voor finales Nations League: Alle datums en mogelijke landen

Grolsch Veste decor voor finales Nations League: Alle datums en mogelijke landen

Enschede mag zich opnieuw opmaken voor een groot toernooi. Na het EK voor vrouwen in 2017, wordt Enschede één van de twee speelsteden van de Final Four van de Nations League. In deze finaleronde strijden de vier poulewinnaars van de Nations League om de titel. De huidige titelhouder is Frankrijk dat inmiddels is uitgeschakeld.

In totaal waren de vier ploegen uit Groep 4 in de race om de Final Four van de Nations League te organiseren: Nederland, België, Wales en Polen. De winnaar van de poule mocht de organisatie op zich nemen. Dat is na de 1-0 overwinning op België Nederland geworden.

In totaal worden er in januari twee speelsteden aangewezen. Normaliter zouden ook Amsterdam en Eindhoven kanshebbers zijn, maar zowel in de ArenA als in het Philips-stadion zijn al andere evenementen gepland. De afgelopen tijd zou er al intens overleg zijn geweest met Rotterdam en Enschede.

Speeldata Final Four Nations League 2023

Op 14 juni staat de eerste halve finale op het programma. Nederland neemt het dan op tegen de winnaar van Groep 1, 2 of 3. Op 15 juni wordt de tweede halve finale gespeeld. Naast Nederland heeft ook het Kroatië van Luka Modric zich al geplaatst. In poule 2 strijden Portugal en Spanje om een finaleplek. In groep 3 moeten Hongarije en Italië uitmaken wie zich plaatst voor de Final Four.

Op 18 juni wordt zowel de finale als de strijd om de derde plek afgewerkt. De Grolsch Veste krijgt in totaal twee wedstrijden toegewezen. Het is nog niet officieel, maar de kans is nihil dat de UEFA uit gaat wijken naar een ander land.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties