FC Twente Nieuws

Grondlegger Munsterman niet naar halve finale: "Heb geen uitnodiging gekregen"

Grondlegger Munsterman niet naar halve finale: "Heb geen uitnodiging gekregen"

Joop Munsterman was één van de weinige BVO voorzitters die zich jaren geleden sterk maakte voor het vrouwenvoetbal. Hij zorgde ervoor dat FC Twente Vrouwen instroomde in de eredivisie waarna er succes na succes werd geboekt. Het heeft Munsterman destijds heel wat energie gekost om onder andere de gemeente te overtuigen van zijn plannen.

"We werden verketterd en erom uitgelachen. Ik zei: ’hoe mooi zou het zijn als Nederland, of anders Duitsland gezien ons achterland, bij de laatste vier zou komen?’. Ik werd aangekeken alsof ik niet goed was. Voor de gemeente hebben we een heel rapport geschreven. We moesten ze echt overtuigen. Mensen dachten dat het stadion halfleeg zou blijven. Terwijl er bij de vrouwen Champions League-wedstrijd van FC Twente tegen FC Barcelona al 15.000 mensen zaten. En kijk nu eens. Dit zet Enschede op de kaart. Ook de economie profiteert ervan. Het is grappig om te zien dat er nu mensen vooraan staan te juichen, die het eerst niets vonden.”

Dat zijn dochter voetbalde was voor Munsterman niet de enige reden om zich sterk te maken voor het vrouwenvoetbal. Bovenal is hij zakenman en zag een gat in de markt. "Dat was gewoon mijn visie. Als er nog een markt te veroveren was, dan was het de vrouwentak. FC Twente was de eerste club die voetbalsters ging betalen. Ik vind het huidige succes vooral mooi. Al is het triest dat de regio er nu financieel van profiteert, behalve momenteel de stichting vrouwenvoetbal FC Twente, die los van de club is komen te staan. Degenen die het allemaal hebben bewerkstelligd, krijgen niets.”[google]

Munsterman streed samen met Mary Kok-Willemsen, Aldo van der Laan en Sylvia Böcker keihard om het EK naar Nederland te halen. Toch zullen Munsterman, Van der Laan en Böcker donderdag niet aanwezig zijn. "Nee, ik ga er niet naar toe. Ik ga mijn dochter Marthe wegbrengen naar Liverpool, waar zij gaat spelen voor het vrouwenteam van Everton. Ik volg het natuurlijk wel, maar ik heb ook geen uitnodiging gekregen. Datzelfde geldt voor Aldo van der Laan en Sylvia Böcker", besluit Munsterman het gesprek met Erik van Haren van de Telegraaf.

FC Twente Topcoach 2017-2018. Doe mee en WIN!!

De inschrijving van onze speciale ‘FC Twente Topcoach Competitie’ is weer van start gegaan! Stel met een budget van 49 miljoen euro jouw ideale selectie samen en laat zien dat jij de enige echte topcoach bent.

Win mooie prijzen
Net als de afgelopen jaren hebben we weer meerdere prijzen te verdelen waaronder kaartjes voor een wedstrijd naar keuze, FC Twente shirts en meer! KLIK HIER en doe gratis mee.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties