FC Twente Nieuws

Groundsman stopt hart en ziel in grasmat FC Twente: "Ik sta er mee op en ga er mee naar bed"

Groundsman stopt hart en ziel in grasmat FC Twente: "Ik sta er mee op en ga er mee naar bed"

Dit seizoen ligt er een prachtige grasmat in De Grolsch Veste. De afgelopen jaren kwam het veld in Enschede regelmatig in opspraak door de uitermate slechte kwaliteit. Groundsman Henry De Weert zat destijds dan ook met zijn handen in het haar en de verslaggevers die een mening hadden over het veld waar De Weert al jarenlang verantwoordelijk voor is maakten het de groundsman niet makkelijk.

"Het probleem was dat in die tijd de belasting veel te groot was. Het eerste speelde erop, de beloften omdat de ze in de Jupiler League speelden en ook de vrouwen voetbalden in het stadion. Omdat Twente vaak ook nog eens ver kwam in Europa en de beker, had je in de slechtste maanden december/januari/februari ongelooflijk veel wedstrijden." vertelt Henry De Weert in gesprek met de TC Tubantia.

Op het hoogtepunt werden er zelfs elf wedstrijden in drie weken gespeeld op het veld in De Grolsch Veste en daardoor kreeg de grasmat niet de kans op zich te herstellen. "En voor een natuurproduct geldt: wat kapot is, is kapot." vervolgt De Weert, die veel liefde voor het vak heeft en graag nog jaren doorgaat. "Ik sta er mee op en ga er mee naar bed".

[google] De verslaggevers maakten het hem destijds niet makkelijk door felle kritiek te uiten op de ondergrond in Enschede. "Elk mens heeft z'n passie, voor mij is dat gras. En dat geldt ook voor mijn collega's. Als vlak voor de wedstrijd Heerenveen-Feyenoord de camera inzoomt op het veld en de verslaggever zegt dat het een knollentuin is, dan raakt mij dat ook. Want ik weet dat mijn collega van Heerenveen twee keer de opdracht heeft gekregen om met een tractor sneeuw van het veld te ruimen. En dat is funest voor elk veld."

Afgelopen seizoen eindigde FC Twente op de tweede plaats in de veldencompetitie. Het veld in de Rotterdamse Kuip spande de kroon. "Daar wordt door een grote groep mensen met heel veel passie gewerkt. Het veld is voor De Kuip echt een visitekaartje. Daarom wordt er ook elk jaar een nieuw veld gelegd. Een voordeel dat ze ten opzichte van ons hebben is dat het stadion dichtbij de kust ligt. Als het bij ons in de winter -3 is, is het Rotterdam zo 4, 5 graden warmer", besluit De Weert.

lazy-weekend-chill-truien-en-vesten-aanbieding-twenteinsite-bar
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties