FC Twente Nieuws

Gudde stelt duidelijk doel: "Competitie moet op 30 juni klaar zijn"

Gudde stelt duidelijk doel: "Competitie moet op 30 juni klaar zijn"

Dinsdagmiddag werd bekend dat het aanstaande EK wordt verschoven naar 2021. Hierdoor ontstaat meer ruimte om de nationale en Europese competities af te ronden.

"Een volkomen logische beslissing", vertelt Eric Gudde, directeur betaald voetbal KNVB, op de website van de voetbalbond. "In Nederland is bekend dat de competities in elk geval tot en met 6 april platliggen en er niet collectief getraind kan worden. In sommige Europese landen zijn topspelers zelfs in quarantaine of besmet met het virus. Sport is op z’n best als alle deelnemers op hun sterkst aan de start kunnen verschijnen en zich dus met hun nationale team gezamenlijk kunnen voorbereiden. Dat is waar we als liefhebbers naar uitkijken, maar dat zit er voor veel gevallen nu al niet meer in voor de geplande start over twaalf weken."

Gudde heeft bovendien een streefdatum gesteld. "In samenwerking met de Eredivisie CV (ECV) en Coöperatie Eerste Divisie (CED) werken we aan mogelijke scenario’s, waarbij we uiteraard afhankelijk blijven van de omstandigheden. Na de gesprekken vanmiddag is nu ook duidelijk dat alle competities in Europa op 30 juni klaar moeten zijn. We hopen binnenkort meer over de verschillende scenario’s te kunnen melden", besluit hij.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties