FC Twente Nieuws

Gyasi blikt terug: "Hij heeft me veel geholpen in mijn tijd bij FC Twente"

Gyasi blikt terug: "Hij heeft me veel geholpen in mijn tijd bij FC Twente"

Edwin Gyasi maakte in de afgelopen wintertransferperiode de overstap van Aalesunds FK naar het Bulgaarse CSKA Sofia. De voormalig FC Twente-aanvaller speelt donderdagavond met zijn ploeg in de tweede kwalificatieronde van de Europa League tegen Admira Wacker. Daarnaast heeft Gyasi ook al drie interlands voor het nationale elftal van Ghana achter zijn naam staan.

"Mijn vader zag vroeger potentie in me en stoomde me klaar voor het voetbal", blikt Gyasi terug in gesprek met het Tsjechische Blic. "Hij is zelf nooit profvoetballer geweest, terwijl iedereen zegt dat hij in zijn jonge jaren wel over voetbalkwaliteiten beschikte. Zoals hij zelf zegt: hij haalde de trekker over en heeft het startschot van mijn carrière gelost. Anders had ik graag architect willen worden, ook een mooi beroep."

Tijdens zijn verblijf in Enschede heeft Gyasi naar eigen zeggen veel gehad aan de vriendschap met toenmalig FC Twente-doelman Nikolay Mihaylov. "Hij is een geweldige keeper en heeft me veel geholpen", vervolgt hij. "Hij was als een soort mentor voor me, die me advies gaf. We volgen elkaar weliswaar op Instagram, maar hebben elkaar al een tijdje niet meer gesproken."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties