FC Twente Nieuws

Haalt City Football Group Ugalde in de winterstop terug?

Haalt City Football Group Ugalde in de winterstop terug?

Manfred Ugalde wordt voor het tweede achtereenvolgende seizoen gehuurd van de Engelse grootmacht Manchester City. De 20-jarige Costa Ricaan hoopte dit seizoen op meer speelminuten en meer basisplekken dan afgelopen seizoen, maar ondanks een mindere periode van Van Wolfswinkel blijven de minuten beperkt.

Vorig seizoen speelde hij 632 minuten in 25 wedstrijden waarvan hij er vier startte. Gemiddeld speelde hij iets meer dan 25 minuten per wedstrijd. Dit seizoen staat de teller op 243 minuten in 10 wedstrijden waarvan hij er twee startte in de basis. Het gemiddeld aantal speelminuten per wedstrijd ligt met iets meer dan 24 minuten iets lager dan vorig seizoen.

Als Jans bij Voetbaltijd de vraag krijgt of City al geïnformeerd heeft naar de ontwikkeling van Ugalde, hapert hij even. "Bij Manfred kan ik me wel voorstellen dat hij…", en dan stopt Jans even. "Ik hoop dat hij erbij blijft."

Jans ziet in Ugalde een belangrijke speler binnen de selectie. "Het is een fantastische jongen en een fantastische invaller. Hij wil natuurlijk ook meer minuten maken en ook vaker starten, alleen heeft Ricky de laatste wedstrijden weer gescoord nadat hij een tijdje droog stond. Dat is voor hem wel een lastige situatie. Daar zou eventueel iets kunnen gebeuren, alleen heel graag niet."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties