FC Twente Nieuws

Hake: "FC Twente heeft een dure prijs betaald voor mijn ontslag"

Hake: "FC Twente heeft een dure prijs betaald voor mijn ontslag"

Vanavond neemt FC Twente het op tegen Cambuur Leeuwarden waar de vorig jaar ontslagen René Hake de eindverantwoordelijke is. Hake werd vorig seizoen ontslagen toen FC Twente nog in de eredivisie speelde. Onder zijn opvolger Gertjan Verbeek degradeerde de ploeg die Hake en Van Halst in overleg hadden samengesteld.

"Het is er volgens mij daarna niet beter op geworden", zegt Hake cynisch als zijn ontslag ter sprake komt. "Ik begrijp nog steeds niet waarom ik weg moest. De club heeft daar een dure prijs voor betaald en dat is doodzonde. Die degradatie was volkomen onnodig."

Ondanks zijn gevoel heeft Hake nog altijd een heel goed gevoel bij FC Twente. Onlangs was hij nog in De Grolsch Veste toen Jong FC Twente en Jong Cambuur Leeuwarden elkaar troffen.

[google]

Het was hartstikke gezellig. Dat geeft wel aan, hoe ik tegenover de club sta en hoe de mensen over mij denken. Ik heb in twee periodes met enorm veel plezier bij Twente gewerkt en die club betekent nog steeds veel voor me. Als er nog wat rancune zou zitten, dan gaat dat richting bepaalde mensen (Van Halst en Velderman, red.) en niet naar Twente. Maar eigenlijk dekt het woordje rancune niet de lading, en de mensen die ik bedoel zijn al weg."

Vanavond neemt Hake het op tegen Marino Pusic die onder zijn leiding nog assistent-trainer was bij FC Twente. Hake windt er geen doekjes om; "Dit is op alle fronten het mooiste affiche van het seizoen", besluit de oefenmeester het gesprek met Leon ten Voorde van de TC Tubantia.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties