FC Twente Nieuws

Hake gaat voor hoofdtrainerschap FC Utrecht: "Niet raar dat het kan gebeuren"

Hake gaat voor hoofdtrainerschap FC Utrecht: "Niet raar dat het kan gebeuren"

René Hake staat na iets meer dan drie jaar weer als hoofdtrainer voor een eredivisieploeg. De oefenmeester is de tijdelijke opvolger van John van den Brom die hoopt vandaag zijn transfer naar KRC Genk af te ronden. Als het aan Hake ligt wordt hij de nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht.

"Het is niet mijn intentie om het alleen deze periode te doen. Los van het feit dat ik het zeker begrijp dat de club niet na één dag de keuze maakt voor mij of iemand anders", zo vertelt hij in gesprek met Reedijk van het Algemeen Dagblad.

"Het is uiteindelijk aan de club, maar ze weten dat ik de ambitie heb. Ik ben naar FC Utrecht gekomen met veel bagage en onderdeel daarvan is het hoofdtrainerschap. Dan is het niet raar dat het kan gebeuren. Ze weten bij FC Utrecht hoe ik ernaar kijk."

Rene Hake was de hoofdtrainer van FC Twente tussen augustus 2015 en oktober 2017. Hij kreeg het ontslag van Jan van Halst die in Verbeek een meer geschikte kandidaat zag. Een keuze die niet goed uitpakte want de Enschedese ploeg degradeerde in mei 2017 naar de eerste divisie.

[google]

Na zijn ontslag bij FC Twente kreeg hij de kans bij Cambuur Leeuwarden waar hij eind januari 2018 werd aangesteld als hoofdtrainer. Anderhalf jaar later liep hij uit zijn contract bij Cambuur en koost hij toch wel verrassend voor Jong FC Utrecht. Hier presteert hij al meer dan een jaar boven verwachting.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties