FC Twente Nieuws

"Hake heeft een luxeprobleem, hij moet kiezen tussen twee gelijkwaardige verdedigers"

"Hake heeft een luxeprobleem, hij moet kiezen tussen twee gelijkwaardige verdedigers"

FC Twente won afgelopen zaterdag met 2-1 van Willem II. Tegen de Tilburgers stond verdediger Peet Bijen voor het eerst weer in de basis, nadat Joachim Andersen in de voorgaande wedstrijden de voorkeur kreeg boven de Hengeloër. Tijmen van Wissing, verslaggever van RTV Oost, vindt echter dat Bijen een belangrijkere rol in het team speelt dan hem geboden wordt.

"Ik vind het een beetje klassenjustitie wat Hake hier heeft bedreven", vertelt Van Wissing in het programma Binnenkant Paal. "Vlak voor de winterstop had aanvoerder Stefan Thesker ook een mindere fase, maar omdat hij de aanvoerder is heeft hij net wat meer krediet en staat iets hoger in de hiërarchie. Bijen maakte wel een eigen doelpunt in de wedstrijd tegen AZ, maar daar kon hij verder niet veel aan doen. Hij speelde toen geen onaardige wedstrijd."

In de uitwedstrijd tegen Vitesse (3-1, red.) ging Bijen vlak na rust de fout in, voorafgaand aan de 3-0 voor de thuisploeg. "Toen had hij de pech dat een breedtepass werd afgestraft", vervolgt Van Wissing. "Dat soort fouten moet je echt niet elke week maken, want dan moet je wel een keer brommen. Daarvoor had hij echter een hele stabiele fase. Hij was de veldspeler met de meeste minuten en hij was topfit. Ik vind dat hij een beetje kleur geeft aan het nieuwe Twente. Daar was ik heel opgewekt over, want je ziet nu een achterhoede met een mooie Twentse signature."

[google]Bovendien lijken Bijen en Andersen aardig aan elkaar gewaagd. "Natuurlijk is Andersen iemand die een grote waarde vertegenwoordigt", meent Van Wissing. "Ik denk dat dit soort spelletjes ook altijd meespelen. Niet zozeer bij Hake, maar op een gegeven moment zal een club daar toch aan gaan denken. Andersen moet nog wat opleveren, daarom is het de makkelijkste weg om Bijen op de bank te plaatsen. Hij moet echter niet meteen van de leg raken, want Andersen heeft het ook goed gedaan als zijn vervanger. Hake moet dus kiezen tussen twee vrijwel gelijkwaardige verdedigers. Wat dat betreft heeft hij een luxeprobleem", besluit hij.

Foto: Ron Jonker / Sportfoto Oost

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties