FC Twente Nieuws

Hake onthult strijdplan: "Gaat bepalen of wij resultaat kunnen halen"

Hake onthult strijdplan: "Gaat bepalen of wij resultaat kunnen halen"

Zondagmiddag staat de Overijsselse derby tussen FC Twente en Go Ahead Eagles op het spel. De Tukkers gaan proberen haar goede thuisreeks voort te zetten. Ook de Eagles hebben een goede reeks lopen. In de laatste zeven eredivisiewedstrijden werd namelijk niet verloren door de ploeg van Hake.

Hake is ervan op de hoogte dat hem een zware klus te wachten staat. “Je weet hoe het is om daar te spelen. Met het stadion en het publiek erachter. Maar daarnaast hebben ze natuurlijk ook een prima ploeg. Het is niet voor niks dat ze al meer dan anderhalf jaar tegen de top 4 aanhikken. En dat ze er nu ook tussen staan is geen toeval denk ik.”

De Tukkers hebben tegen de ‘kleintjes’ echter ook inzakmomentjes. “Dat heeft iedere ploeg denk ik. FC Twente heeft ook die momenten. Het gaat er alleen uiteindelijk om of wij hen in die situatie kunnen brengen. En of wij dan zelf in dat soort momenten goed kunnen zijn. Dat gaat bepalen of wij daar een maximaal resultaat kunnen halen.”

Wat is het strijdplan van de Eagles? “Als je kijkt naar het spel van Twente en de resultaten betekent dat dat je het goed compact moet gaan houden. Dat is heel belangrijk, vooral als ze wat hoger op het veld komen. Ik vind dat ze dan veel variatie en individuele kwaliteit hebben om wedstrijden naar hun toe te kunnen trekken”, aldus Hake voor de camera van RTV Oost.

“Dat betekent ook dat als wij de bal hebben we brutaal moeten zijn en lef hebben. Die momenten moeten we gebruiken om in de ruimtes te komen die zij laten. Want dat gaat gebeuren. Als je dat voor elkaar krijgt, krijg je altijd momenten om te kunnen scoren.” De voorbeschouwing wordt vanaf 14:15 uur live uitgezonden op het hoofdkanaal van ESPN.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties