FC Twente Nieuws

Hake over Champions League-winnaar Ziyech: "Ik gun het Hakim"

Hake over Champions League-winnaar Ziyech: "Ik gun het Hakim"

Hoewel Hakim Ziyech de Champions League-finale tussen Manchester City FC en Chelsea FC vanaf de bank moest aanschouwen, zal de prijs die zijn Chelsea in die wedstrijd in de wacht sleepte toch ook een beetje van hem zijn. Ziyech droeg namelijk bij aan het uitschakelen van Atlético Madrid. In de achtste finale maakte hij namelijk een goal in de returnwedstrijd tegen de Madrilenen.

René Hake was enige tijd de trainer van Ziyech. De twee werkte samen in een lastige tijd samen bij FC Twente. Waar Ziyech nu de Champions League gewonnen heeft, werd er destijds met moeite gewonnen van bijvoorbeeld De Graafschap. "Het was een roerige tijd", constateert Hake. "Hakim was in die periode vaak beslissend. Hij stond op en nam de ploeg vaak op sleeptouw met prachtige doelpunten", aldus de huidig-trainer van FC Utrecht tegenover de NOS.

Hake heeft onthouden dat de Marrokkaanse ster niet altijd de makkelijkste was, al weet hij wel dat juist dat ervoor gezorgd heeft dat hij zover gekomen is. "Of hij lastig was? Soms wel, maar in de goede zin van het woord. Hij was vooral gedreven, perfectionistisch. En dat is ook nodig, want hij staat nu wel in de finale van de Champions League", vertelde de oefenmeester voorafgaand aan de finale van het miljoenenbal.

[google]

De trainer die in 2017 ontslagen werd bij FC Twente zal tevreden zijn met de overwinning van Ziyech en zijn Chelsea. "Ook in moeilijke tijden heb ik altijd goed met Ziyech kunnen praten. Dus ja, ik hoop dat Chelsea die beker wint. Ik gun het Hakim", besloot hij eveneens voorafgaand aan de finale.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties