FC Twente Nieuws

Ziyech had van FC Twente de overstap kunnen maken naar Franse Ligue 1

Ziyech had van FC Twente de overstap kunnen maken naar Franse Ligue 1

Hakim Ziyech maakte medio 2014 voor 3,5 miljoen euro de overstap van SC Heerenveen naar FC Twente. Voor FC Twente speelde de 29-jarige middenvelder twee seizoenen, voordat hij in augustus 2016 het Twentse rood inwisselde voor het rood-wit van Ajax. De middenvelder had echter ook toen al de stap naar het buitenland kunnen maken.

Julien Fournier, technisch directeur van OGC Nice, geeft in gesprek met RMC Sport aan dat de Franse club in 2016 had probeerde om de middenvelder binnen te halen. De Franse club, die momenteel zesde staat in de Ligue 1, greep echter naast het binnenhalen van Ziyech. De Marokkaan zag zichzelf liever in het shirt van Ajax spelen.

Hakim Ziyech speelde twee seizoenen voor de Tukkers. In die twee seizoenen speelde de middenvelder 76 wedstrijden. Hierin kwam hij 34 keer tot scoren en was 30 keer de aangever van een doelpunt. Door deze uitstekende prestaties had Ziyech medio 2016 de transfer naar Ajax verdiend. De Amsterdammers namen de middenvelder voor maar liefst 11 miljoen euro over.

In Amsterdam speelde de Marokkaan vier seizoenen, waarin hij ook een belangrijke factor was in het Champions League succes van 2018-2019. Bij Ajax maakte hij 49 doelpunten en gaf hij 81 keer de assist. Medio 2020 vertrok Ziyech voor 40 miljoen euro naar Londen. Bij Chelsea speelde hij tot dusver 78 wedstrijd waarin hij veertien keer scoorde en negen keer een assist gaf.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties