Harde klap voor Zerrouki: Algerije grijpt in blessuretijd verlenging naast WK

Ramiz Zerrouki en Algerije hebben opnieuw een harde klap te verwerken gekregen. Na de blamage tijdens de Afrika Cup, greep het in de return van de play-off finale naast het WK-ticket. De ploeg had met een 1-0 overwinning in Kameroen een prima uitgangspositie, maar verspeelde deze voor eigen publiek.

Met Zerrouki opnieuw in de basis was het Kameroen dat in de 22e minuut de score opende en Kameroen over twee wedstrijden op gelijke hoogte zette. Deze stand stond ook na 90 minuten op het scorebord waardoor er een verlenging volgde.

In deze verlenging leek Algerije aan het langste eind te trekken. Na een afgekeurde goal in de 98e minuut was het Touba die de thuisploeg in de 118e minuut op een 2-1 voorsprong zette. Echter was het Kameroen dat in de vierde minuut van de blessuretijd toesloeg en de 2-1 scoorde en de eindstand over twee wedstrijden op 2-2 zette.

Op basis van de twee uitgoals zal Kameroen komende winter te zien zijn op het WK in Qatar. Ghana, Senegal, Marokko en Tunesië wisten de overige vier play-off finales te winnen en plaatsten zich eveneens voor het WK 2022 in Qatar.