FC Twente Nieuws

Harde slidings tegen Ajax werden Hooiveld niet fataal: "Ik had zo'n mooi betoog gehouden"

Harde slidings tegen Ajax werden Hooiveld niet fataal: "Ik had zo'n mooi betoog gehouden"

Jos Hooiveld speelde in de seizoenen 2016-2017 en 2017-2018 bij FC Twente. Een van de duels die hij met de Tukkers speelde, was die tegen Ajax in december 2017. FC Twente speelde in eigen huis verrassend 3-3 tegen de Amsterdammers. Hooiveld bleef de hele wedstrijd op het veld staan, maar had er eigenlijk al lang en breed af gemoeten met rood.

"Ik maakte in de eerste helft een tackle op Kluivert met twee benen naar voren", vertelt Hooiveld tegenover Voetbalzone. "Er was discussie of het een gele of een rode kaart moest zijn, maar ik vond dat ik de bal raakte. In de rust heb ik tegen de scheidsrechter een heel mooi betoog gehouden, een armpje om hem heen geslagen en gezegd dat ik de kaart wel begreep, maar dat ik echt de bal raakte." In de beelden hieronder kunnen we zien dat Hooiveld nou niet echt bepaald de bal raakte.

In de eerste helft kwam Hooiveld dus al goed weg met een gele kaart. In de tweede helft had hij echter zijn tweede gele kaart moeten pakken en dus met rood van het geld gemoeten. "De tweede helft begint en Ziyech rent langs de zijlijn. Daar kwam ik aan: Whop! Dat was eigenlijk mijn tweede geel, maar omdat ik zo’n mooi betoog had gehouden, mocht ik blijven staan. Kluivert praat trouwens nog steeds niet met me", besluit de lachende oud-verdediger.

De gele kaart van Hooiveld

De overtreding waar geen geel voor werd gegeven

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties