FC Twente Nieuws

"Ik ben helemaal sceptisch over vrouwenvoetbal, maar mis toch wel het gif"

"Ik ben helemaal sceptisch over vrouwenvoetbal, maar mis toch wel het gif"

Sinds afgelopen zomer staat Tommy Stroot voor de ploeg bij de FC Twente Vrouwen. De oefenmeester laat zijn ploeg aardig voetbal spelen en doet mee om de titel in de Eredivisie en staat in de achtste finales van de Champions League. De Duitser verving Arjan Veurink, de coach die veel prijzen won met de FC Twente Vrouwen. Veurink was niet verrast bij de aanstelling van Stroot.

[google]"Het bestuur kwam bij me en vroeg of ik een goede trainer voor de Vrouwen kende. Toen heb ik hem aangeraden. Ik kende Stroot niet persoonlijk maar had een paar keer tegen hem gespeeld toen hij nog trainer was bij Meppen. Hij liet zijn ploeg goed voetbal spelen met redelijk materiaal. Stroot was één van de namen die ik de clubleiding heb aangedragen. Wat zij er mee wilden doen, dat moeten ze zelf weten", zegt Veurink in gesprek Binnenkant Paal.

"Ik hoop dat de Duitse oefenmeester een beetje Duitse gif in het elftal kan krijgen", zegt Tijmen van Wissing van RTV Oost die hoopt dat Stroot de FC Twente een stap omhoog helpt. "Ik mis een beetje gif in het elftal, dat zag ik ook in de wedstrijd tegen Sparta Praag. Je zou je moeten laten zien, je speelt in de Champions League een geweldige plek om je te bewijzen. Ik ben helemaal sceptisch over vrouwenvoetbal maar dat laatste mis ik wel in het Nederlandse vrouwenvoetbal", is Van Wissing duidelijk van mening.

Foto: Ron Jonker / Sportfoto Oost[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties