FC Twente Nieuws

Helft van de seizoenkaarthouders ziet af van compensatie bij FC Twente

Helft van de seizoenkaarthouders ziet af van compensatie bij FC Twente

Van de 19.000 seizoenkaarthouders die FC Twente heeft, hebben er ongeveer de helft afgezien van compensatie, zo meldt TC Tubantia. 'Twente Verenigt!' en meerdere supportersverenigingen deden eerder een oproep aan de supporters om af te zien van compensatie. Dit heeft dus bij de helft van de seizoenkaarthouders effect gehad.

Bij de aanschaf van de seizoenskaart kregen de supporters drie opties voorgelegd: een deel tegemoetkoming via de Vestekaart (100 euro tegoed voor consumpties), geen compensatie en een volledige vergoeding. Ongeveer 50 procent heeft voor de optie 'geen compensatie' gekozen.

Wanneer deze supporters niet hadden afgezien van compensatie had FC Twente 2,6 miljoen euro terug moeten betalen. "Een fors bedrag, hetgeen betekent dat de club fors terug moet in de begroting en de doelstellingen moet bijschaven", zo viel eerder te lezen in de oproep om af te zien van compensatie op de website van 'Twente Verenigt!'.

Dat FC Twente dit seizoen sowieso al fors veel geld verliest is duidelijk. De TC Tubantia meldt dat FC Twente verwacht dat het dit seizoen zonder publiek 6 tot 8 miljoen euro gaat kosten. De club heeft het stadion in eigen beheer en wordt relatief gezien daarom harder getroffen dan clubs die dat niet hebben.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties