FC Twente Nieuws

Hengelman enthousiast: "Wie weet wordt hij wel de nieuwe Messi"

Hengelman enthousiast: "Wie weet wordt hij wel de nieuwe Messi"

Eind september van dit jaar is de Stichting ‘FC Twente, Scoren in de wijk’ een nieuw project gestart met de naam: Supporter van elkaar. Hierbij gaan 22 teamleden zich inzetten voor Enschedese gezinnen die wel een stuntje in de rug kunnen gebruiken. Onder deze teamleden FC Twente doelman Nick Hengelman en voormalig FC Twente spits Rik Platvoet. In gesprek met FC Twente leggen beide heren uit waarom ze hebben gesloten om deel te nemen aan dit project.

“Als voetballer heb je een voorbeeldfunctie", zo laat Hengelman weten op de clubwebsite. "Mensen kijken tegen je op. Vanuit die rol kan je ook iets voor andere mensen betekenen. Ik ben helemaal niet van de goede doelen als Kika of WNF, maar ik vind het wel mooi dat ik op deze manier mensen kan helpen. Hier krijg je direct waardering terug. Met dit project willen we de mensen uit de onderste regionen van de samenleving helpen. Wat mijn rol precies gaat zijn, weet ik nog niet, maar uit één familie heb ik een jongetje op het oog die ik graag wil laten sporten. Wie weet wordt hij wel de nieuwe Messi. Dat zou toch mooi zijn? Het belangrijkste is echter dat hij plezier heeft. Hoe kan dat beter dan met voetballen?”[google]

Ook Platvoet kijkt er naar uit om iemand te helpen. “Ik vind het leuk om mensen die minder kansen dan ik of mijn kinderen hebben gehad te kunnen helpen. Om een bijdrage aan de ontwikkeling van een gezin te kunnen leveren. Van ons als teamleden wordt verwacht dat we als een soort motivator aan de slag gaan. Een dagdeel per maand werken we met een gezin aan een bepaalde doelstelling. Wat dat precies is ligt aan de behoeftevraag van een gezin, maar ik denk bijvoorbeeld aan het toewerken naar de Singelloop of iemand helpen af te vallen. Toen de club me vroeg, leek het me dankbaar werk om met deze mensen aan de slag te gaan. Ik doe het dus graag", besluit de voormalig spits van FC Twente.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties