FC Twente Nieuws

Hengelman onthult VVCS-verhaal dat hem via Van Leeuwen bij FC Twente bracht

Hengelman onthult VVCS-verhaal dat hem via Van Leeuwen bij FC Twente bracht

Nick Hengelman keepte over twee periodes zes jaar voor FC Twente. De sluitpost spendeerde zijn tijd bij de Tukkers vooral in de jeugdelftallen en het beloftenteam. Na zijn laatste periode in Enschede vertrok hij naar Ajax Cape Town om vervolgens bij diens moederclub Ajax te belanden.

Inmiddels zit Hengelman zonder club, na meerdere aanbiedingen te hebben afgeslagen is de doelman nog zoekende. Wellicht dat Ted van Leeuwen later dit seizoen nog een plekje voor hem vindt bij NEC. De technisch directeur haalde de keeper al twee keer eerder binnen. In een interview de TransferPioniers-podcast blikt de Tukker terug op zijn samenwerkingen met Van Leeuwen.

In 2016 haalde de ervaren TD de 31-jarige doelman voor een tweede periode naar FC Twente. "Er speelde een soort VVCS waar ik meedeed. We speelden een oefenpotje tegen FC Twente. Toen ik bij het trainingscentrum in Hengelo kwam, stond Ted van Leeuwen langs de kant. Die zag me staan en zag dus dat ik nog geen club had", vertelt de transfervrije doelman in gesprek met de hosts van de TransferPioniers-podcast.

Er volgde na de wedstrijd een conversatie. "Hij sprak me aan, hij zei: hey Nick, kun je na de wedstrijd even bovenkomen om een kopje koffie te drinken? Toen duurde het niet heel lang voordat ik over kon stappen naar FC Twente en daar een contract kon tekenen. Dat was ook wel heel mooi", benadrukt de keeper uit Glanerbrug.

Het was niet de eerste keer dat Van Leeuwen met Hengelman aan de haal ging. "Ik kende Ted natuurlijk al, want hij heeft me ook naar Vitesse gehaald. Ik denk dat hij mij heeft zien spelen bij AGOVV, daar had hij natuurlijk ook wat connecties. Toen zij failliet raakte, kon ik bij het eerste van Vitesse aansluiten."

Hereniging bij NEC?

Zodoende staat Van Leeuwen er goed op bij Hengelman. "Ik heb Ted van Leeuwen ook wel hoog staan. Hij levert ook wel kwaliteit. Als je ziet wat hij voor talenten weet te strikken met een beperkt budget, dan is dat wel knap werk", vertelt de doelman die beseft dat een hereniging er voorlopig niet inzit. "Ze hebben bij N.E.C. goede keepers lopen. Ik heb nog wel even contact gehad, maar ze hebben er veel daar. Dus dat is voor dit keer niet aan de hand", besluit Hengelman.Gratis €5 freebet op FC Twente – Willem II

Wil jij komend weekend een gokje wagen op FC Twente – Willem II? In samenwerking met BetCity hebben we een speciale actie op touw gezet voor de Twente-supporters. Iedere supporter ontvangt een gratis Twente-freebet van €5 bij een nieuwe inschrijving.

Voorbeeld: Bij een storting van €20 ontvang je van BetCity een freebet van €20 euro. Daarnaast krijg je als Twente-supporter ook nog eens een speciale Twente-freebet van €5. Deze is te claimen in je dashboard na inschrijving. Succes!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties