FC Twente Nieuws

"Heracles krijg voor niet al teveel geld de zeggenschap over een heel groot deel van de opleiding"

"Heracles krijg voor niet al teveel geld de zeggenschap over een heel groot deel van de opleiding"

Volgens Leon ten Voorde heeft de nieuwe samenwerking met Heracles Almelo verregaande consequenties voor FC Twente. Hij snapt niet dat FC Twente een tienjarige overeenkomst wil sluiten met de Almeloërs en laat dat duidelijk blijken tijdens de uitzending van De Ballen Verstand van de TC Tubantia.

"Vanuit FC Twente snap ik er helemaal niets van. Tien jaar in een voetballandschap dat eigenlijk per dag verandert is echt ongelooflijk lang. Ik snap niet waarom ze dat doen want niemand weet hoe het voetballandschap er over vijf jaar uit ziet."

"Het mooiste voorbeeld dat we aan kunnen halen is het gedoe met FOX over de televisierechten. Vijf jaar geleden kwam er heel veel geld op de markt en alle clubs dachten dat ze rijk werden. En vijf jaar later is het een molensteen omdat blijkt dat ze achteraf eigenlijk helemaal niet zoveel uit die markt hebben gekregen. Het landschap is zo veranderd dat ze nu zelfs in België meer geld uit die markt halen. Op dit moment wordt er voor de Belgische competitie meer geboden dan de eredivisie. Dit terwijl de eredivisie in Europa meer uitstraling heeft."

Collega Wagenaar ziet ook de voordelen van een langdurige verbintenis. "Tien jaar is lang, maar je kan dan wel meer opbouwen met elkaar. Dat je op die manier wat meer stabiliteit krijgt."Ten Voorde: "Clubs denken uiteindelijk alleen maar aan zichzelf. Dan wil Wormuth bijvoorbeeld een jongen van onder 21 bij de training hebben en Garcia denkt hem ook nodig te zijn. FC Twente gaat ons dit nog uitleggen, maar ik neem aan dat beide clubs zo verstandig zijn dat ze in dat contract een clausule hebben dat ze van elkaar af kunnen."

[google]

"We kennen allemaal het voorbeeld van Willem II en RKC. Willem II had geld nodig en ging toen samen met RKC. De mensen uit Tilburg konden zich niet identificeren met die opleiding waarna Willem II er weer uit is gestapt. Vanaf dat moment, toen er weer geld was, is die opleiding weer helemaal opgebloeid."

Of Ten Voorde wil dat FC Twente een eigen opleiding start? "Nee, ik snap de samenwerking wel, maar als ik FC Twente was zou ik het stuur niet zo uit handen hebben gegeven. Heracles krijg op basis van niet al teveel geld de zeggenschap over een heel groot deel van de opleiding. Ik vind ze in Enschede naïef."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties