FC Twente Nieuws

Hersenbloeding deed Van der Leegte beseffen dat het roer om moest

Hersenbloeding deed Van der Leegte beseffen dat het roer om moest

Maandag maakte Tommy van der Leegte na elf jaar afwezigheid zijn rentree in het betaald voetbal als teammanager van FC Eindhoven. Als speler won hij in 2001 de beker met FC Twente waar hij in totaal drie jaar onder contract stond. Definitief doorbreken deed hij in Enschede nooit en dat had te maken met zijn voorliefde voor stappen en vrouwen.

In gesprek met het Eindhovens Dagblad blikt hij onder meer terug op zijn tijd bij FC Twente, maar ook op de hersenbloeding die hem trof op uitgerekend de verjaardag van zijn veel te jong gestorven vader. Het gebeurde vier jaar geleden en Van der Leegte beseft dan ook dat hij geluk heeft dat hij er nog is. "Je leven hangt ineens aan een zijden draadje."

Het besef kwam dat er iets moest gebeuren in zijn leven na mislukte pogingen om een eigen kledinglijn te starten en een webshop met kristallen artikelen. Van der Leegte haalde zijn heftruckrijbewijs en werd pakketbezorger bij VDL. "Ik had goede zin, leuke collega’s, en de structuur die ik zocht. Het bracht me op het juiste spoor. En uiteindelijk merkte ik dat het voetbalwereldje toch wel écht mijn wereldje is." Uitgerekend het door hem zo vervloekte voetbalwereldje waarin hij het zichzelf ook niet altijd makkelijk had gemaakt.

"Ik was niet de ideale prof, deed alles wat God verboden heeft. Op die momenten had ik niet door dat ik mijn eigen ruiten ingooide." Hij vertrok bij FC Twente en sloot aan bij ADO Den Haag. Hier ging het lichtje eindelijk branden en herpakte hij zichzelf. Hij verdiende zelfs een transfer naar VfL Wolfsburg.

"Als je hard werkt, kom je overal uit", zo vervolgt hij het gesprek met Thomas Dal. Ook de spelers van zijn nieuwe club zullen de geschiedenis van Van der Leegte kennen. Of hij de ideale teammanager is zal nog moeten blijken. "Ik ga bij Eindhoven niet de wijsneus uithangen, maar hoop dat de spelers het gevoel hebben dat ze tegen mij alles kunnen zeggen. Voor mij voelt dit als een nieuw begin."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties