FC Twente Nieuws

Het honderdste treffen tussen FC Twente en FC Utrecht: Dit zijn de statistieken uit het verleden

Het honderdste treffen tussen FC Twente en FC Utrecht: Dit zijn de statistieken uit het verleden

FC Twente sluit woensdagavond om 21.00 uur de eerste seizoenshelft af uit bij FC Utrecht. Het is de wedstrijd tussen twee subtoppers die beiden azen op plek 4 op de ranglijst. Het puntenverschil tussen de Tukkers en de ploeg uit Utrecht is maar drie punten. Beide ploegen verkeren in een compleet andere flow.

FC Twente heeft uit de laatste zes wedstrijden maar liefst 16 punten weten te behalen. Ook schakelde de Tukkers in de beker Feyenoord uit met 2-1 na 120 minuten spelen. FC Utrecht heeft daarentegen in de laatste zes wedstrijden slechts vier punten behaald en werd in de beker uitgeschakeld door NAC.

De honderdste ontmoeting

De ontmoeting tussen FC Twente en FC Utrecht zal woensdagavond de honderdste keer worden. Het eerste treffen tussen beide ploegen was op 19 augustus 1973. De Tukkers wisten toen in eigen huis met 3-2 te winnen door een beslissend doelpunt van Leo van Veen. Van de edities FC Utrecht tegen FC Twente was de wedstrijd op 4 december 2011 de meest doelpuntrijke. Dat was tevens de laatste keer dat FC Twente uit bij FC Utrecht won. De uitslag van die wedstrijd was maar liefst 2-6, waar Peter Wisgerhof, Willem Janssen, Ola John en Steven Berghuis voor de treffers zorgden.

Van de voorgaande 99 wedstrijden wist FC Twente er 43 te winnen, FC Utrecht won er 28 en het bleef 28 keer gelijk. De laatste acht ontmoetingen in de Galgenwaard hebben de Domstedelingen niet verloren van de Tukkers. Hiervan wist FC Utrecht er zelfs zes te winnen. Vorig seizoen kwam FC Twente binnen één minuut al op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Danilo, maar werd de wedstrijd alsnog met 2-1 verloren.

Oude bekenden

Enkele spelers die momenteel actief zijn bij FC Twente hebben een verleden bij de ploeg uit Utrecht. Voor Ricky van Wolfswinkel wordt het na tien jaar een weerzien met zijn oude ploeg. Van 2009 tot 2011 was de spits in 80 duels goed voor 35 doelpunten. Rechtsback Giovanni Troupée speelden tussen 2009 en 2021 bij FC Utrecht en maakte afgelopen zomer de definitieve overstap naar FC Twente. Aanvaller Vaclav Cerny kwam in het seizoen 2019-2020 tot 19 duels voor Utrecht. Ook Wout Brama speelde 19 wedstrijden voor de club uit de Domstad tussen januari en juli 2017. Daarnaast kent Dario Dumic nog een verleden bij de club uit Utrecht, waar hij tussen 2017 en 2020 actief was.

Andersom zijn er bij FC Utrecht ook oud bekenden van FC Twente. Rechtsback Hidde ter Avest was van 2008 tot 2018 actief bij de Tukkers. De voor woensdag geschorste aanvoerder Willem Janssen speelde tussen 2011 en 2014 98 keer voor de club uit Enschede. Daarnaast was Adam Maher van januari tot juli 2018 verhuurd aan FC Twente, maar dit was geen succes. Aan het einde van dit seizoen degradeerde de ploeg. De laatste binnen de selectie van FC Utrecht die uit kwam voor de ploeg uit Enschede was Benaissa Benamar, maar hij debuteerde nooit in het eerste elftal. En de trainer van FC Utrecht, René Hake, heeft een achtergrond bij FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties