FC Twente Nieuws

'Heya de Keu' genomineerd voor Europese prijs

'Heya de Keu' genomineerd voor Europese prijs

Om haar verbindende en mobiliserende kracht in te zetten om mensen verder te helpen, heeft FC Twente in 2005 de Stichting 'FC Twente, scoren in de wijk' opgericht. Met tal van projecten geeft de stichting invulling aan de ‘noaberplicht’ van de club. Het project dat voor senioren is opgericht heet 'Scoren in de wijk, Heya de Keu'.

Dit project is genomineerd voor een internationale prijs. "Het seniorenproject van FC Twente, scoren in de wijk, Heya de Keu, is genomineerd voor de Europese prijs 'More than Football Award 2022'", schrijft algemeen directeur Paul van der Kraan op de clubwebsite. Het doel van deze prijs is het eren van de beste sociale initiatieven van voetbalclubs in Europa.

"Onder de verzamelnaam 'Heya de Keu' organiseert Scoren in de wijk allerlei activiteiten voor senioren. Er is voor ieder wat wils, zoals biljarten, ‘Walking Football’ of gewoon een gezellige middag met elkaar. FC Twente is voor het tweede achtereenvolgende seizoen genomineerd voor de verkiezing die wordt georganiseerd door het European Football for Development Network (EFDN). De andere genomineerde clubs zijn Newcastle United FC, Northampton Town FC en Athletic Club de Bilbao. De winnaar wordt komende maand bekend gemaakt", aldus Van der Kraan.

Het project is vernoemd naar Eddy Achterberg, ook wel 'de Keu'. Hij werd onlangs benoemd tot erelid van FC Twente. Achterberg maakte in de succesvolle jaren zeventig furore in het shirt van FC Twente. De supporters zongen hem toe met zijn bijnaam: 'Heya de Keu!' Er werd deze maand zelfs een ESPN Special gemaakt over de oud-speler.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties