FC Twente Nieuws

Higler blijft bij beslissing: "Dit is een typische benenbreker"

Higler blijft bij beslissing: "Dit is een typische benenbreker"

Dennis Higler gaf bij de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Twente (2-3) vlak voor een rust een rode kaart aan aanvaller Keito Nakamura. De arbiter deed dit op advies van de VAR, maar deze beslissing werd hem met name vanuit het Twente-kamp niet in dank afgenomen. Na afloop van het duel verscheen Higler voor de camera van FOX Sports om tekst en uitleg te geven.

"Vanuit mijn positie lijkt het alsof hij keurig de bal speelt, dus ik fluit ook niet", begint de arbiter zijn verhaal tegenover Cristian Willaert. "De bal gaat over de zijlijn en dan is het een ingooi voor Fortuna. De VAR geeft vervolgens aan dat de situatie gecheckt wordt."

"Met name vanuit de lage camerahoek zie je dat hij (Nakamura, red.) met zijn eerste been de bal niet speelt. Hij gaat over de bal heen, komt met hoge snelheid en zet noppen op het been. Met zijn tweede been neemt hij de bal pas mee. Dus ja, dat maakt het strafbaar. Dan kan hij de bal wel raken, maar met zijn eerste been met de noppen vooruit brengt hij de gezondheid van de speler in gevaar, dus rood. Dit is echt zo'n typische benenbreker", aldus Higler.

[google]

De rode kaart deed een flinke discussie oplaaien over of hij wel of niet terecht was. "Ik snap die discussie heel goed. Als de snelheid lager is en het been is niet gestrekt, dan wordt de actie al direct minder gevaarlijk. Want dan zeg je: de been dempt hem wat, dan is gestrekt weer gevaarlijk. Maar in dit geval: de hoge snelheid in combinatie met de noppen naar voren maakt de actie ernstig gemeen dus een rode kaart", erkent Higler.

De arbiter is dan ook blij dat de VAR hem naar de kant haalde. "Ik vind het goed dat de VAR mij hier geroepen heeft, omdat ik het anders heb beoordeeld. Ik heb het vanuit mijn positie ingeschat van achter de spelers. Dus ik kon ook niet goed zien of hij de bal speelde en daarom heb ik ook niet gefloten. Toen ik de beelden kreeg zag ik het vanuit een andere, betere hoek. Vanuit daar zag ik dat het helaas een rode kaart was", besluit Higler.

De tackle van Keito Nakamura

Foto: Pro Shots

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties